Choď na obsah Choď na menu
 


1. 2. 2016

Vstúpte

Tu môžu študenti miešať vlastné elixíry. Môže sa im podariť namiešať elixír, alebo sa môžu poraniť. Potom príde profesor a zhodnotí ich prácu. Môžu tak dostať body pre fakultu. Môžu použiť tieto prísady:

dračia krv, huba Čistivka, šváby oči, vosk, rozdrvený koreň Asfodelu, výluh z paliny, nadrtené pazúry z hipogryfa, šťava z plodov Diablovho osídla, voda, vylisované listy mandragory, koreň Scvrklofíku, odvar Diaboského osídla, Sedmokráskový korienky, kože z burácal, roh jednorožca, pancier tryskochvostého škrota, dračie kože, roh ľudožravého Dvourožce, roh jednorožca, roh ľudožravého Dvourožce, dračie kože, pancier tryskochvostého škrota, gepardí pazúr, výluh z dračej kože, výluh z mandragory, roh Jednorožcov, kože z burácal, tri chlpy Dlaždičouna, koreň, listy a nektár Nadouvavky Podivné, kosť Karkulinky, vlas Víly, vylisované srdce Bludníčka, dračie sliny, vysušené lístky Svítivky ovíjavá

(napíšte do komentára presný opis svojho postupu!!!!)

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

elixír

Mandly Star, 2. 3. 2016 16:03

Vlkolačí lektvar

Prísady: vlkolačie chlpy, Nechtík roľná, blana z dračieho srdca, vlas z jednorožca, pero z Fénixa
Príprava: z rozmixovanej blany, vlásie a perá vytvoríme hustú kašu, ktorú rozriedime vodou, v ktorej sme predtým nechali vylúhovať Nechtík roľná, natrhaný za prvého splnu v mesiaci. Lektvar uvedieme do varu a varíme deväť dní. Potom prihodíme deväť vlkolakoch chlpov a necháme vychladnúť. Možno pripravovať iba v zlatom kotlíka.
Efekt: kombináciou troch najmocnejších čarovných substancií vzniká lektvar tak účinný, že dokáže potlačiť aj deštruktívne správanie vlkolaka, ktorý sa po požití chová ako pokojný pes.

Re: elixír

Ohodnotenie, 2. 3. 2016 16:34

Prepáčte, ale tieto elixíry nemáme. A nemáte ani zlatý kotlík. Museli ste použiť iné prísady a tak sa vám to nepodarilo. Odvar vybuchol. Ste zranená. Ale aj snaha sa cení a dostávate 10 bodov :)